Mer om i dag

Jag HATAR att vara sjuk, jag blir galen av att inte orka det man vanligtvis orkar! Jag är väl inte sjuk än, bara lite småförkyld och jag hoppas verkligen att det stannar där.

N har iaf varit på strålande humör idag och lekt massor, det roligaste för dagen var att riva ner en hög med papper från en hylla. Han har även mer och mer börjat åla/krypa efter oss. När han kommer fram till mig fösöker han klättra upp för mitt ben, väldigt gulligt!

Återigen lät vi honom somna i soffan i knät. Jag gav upp efter att ha kämpat i 40 min med att få honom att somna. Jag vet att jag borde kämpa längre, men han är ju så rörande när han står i sängen och ler bakom nappen. Nya tag i morgon :-)



Har egentligen inte bestämt mig hur mycket jag ska visa av oss, men jag kan inte hejda mig utan lägger upp denna söta bild på N när han äter på sin fot. Man ser ju inte så mycket av honom, men jag vill ändå visa lite av det sötaste barnet i världen!

Dagen

Vikt
-2 kg

Mat
8.00 Mini yoghurt
11.30 Naturdiet pulverdryck
14.00 Bar
17.00 Naturdiet pulverdryck
21.00 Tortillabröd, nötfärs, grönsaker och tzatziki. En snackbar till efterrätt

Träning
40 Sit ups
50 Rumknip

(ingen CT pga att jag är förkyld, ont i halsen och täppt. Känns inte bra att träna så då. Får bli en långpromenad i morgon)

Vägning

Idag är det måndag och då ska jag väga mig. Vågen visade 2 kg mindre än i fredags så det var väldigt positivt.

Det har regnat hela fömiddagen, men nu verkar det klarna upp. Får se om vi ska åka iväg en sväng lite senare. Nu ska jag jobba en liten stund.

Dagen

Sammanfattning av dagen

Vikt
Ska bara väga min fredagar och måndagar

Mat
9.00 Mini Yoghurt
11.30 Naturdiet pulverdryck
13.00 Snack bar (fikade med L)
14.00 Bar
16.00 Snack bar (var så hungrig!)
17.00 Naturdiet pulverdryck
20.30 Grillad kyckling med gurka till
22.00 Morotsstavar och dip (på matlagningsyoghurt, ska prova lättyoghurt nästa gång)

Träning
Orkade inte alls idag

Idag borde jag ha tränat och sen måste jag sluta äta så sent på kvällen. Får se hur det ser ut på fredag, om jag inte ser resultat så ska jag blir hårdare mot mig själv. Jag hoppas att det funkar såhär, för det här känns helt hanterbart.

Besök

Idag har L varit här och hälsat på. Vi drack kaffe och lekte med N, alltid lika trevligt. Hon fick även passa N när jag åkte och hämtade J från jobbet, N passade då på att leverera dagens fullaste bajsblöja :-)

Nu har jag precis ätit gillad kyckling och gurka. Jag känner mig rätt slö och trött, vet inte om det beror på att jag får i mig mindre kalorier eller om jag håller på att bli förklyd, jag har ont i halsen. Ska försöka dricka mer i morgon, tror att jag dricker för dåligt.

N har fortfarande inte somnat, vi gav upp och bestämde oss för att ta nya tag i morgon istället. Nu ska vi tre kolla på EM-finalen, jag hejar på Spanien!

Från och med i morgon har både jag och J semester, ska bli så himla skönt. Jag ska joba lite hemifrån, men det är ju flexibelt.

Lunch

Så då har vi ätit lunch, N åt lasange och jag åt pulvershake. Efter lunchen lekte vi lite, men N började ganska snart att gnälla. Han var trött (sov bara 25 min när han somnade tidigare i dag).

Då börjar det, han är så himla trött, men vägrar sova! Jag vyssar, bär och vänder tillbaka honom. Tar nog ca 30 min för honom att somna, jag är ju helt slut när han äntligen somnar. Det är inte skönt för ryggen att stå böjd över spjälsängen. Nu sover han iaf gott och jag hoppas att han sover två timmar nu, det är ungefär vad han behöver sova efter lunch för att vara glad och nöjd på eftermiddagen.

Han är söt när han ställer sig upp i sängen och tittar förhoppningsfullt på mig, det gör ont i hjärtat att lägga ner honom. Men samtidigt vet jag att han mår bäst av att sova och att han bara blir övertrött och ledsen annars.

Sovmorgon

Eftersom J började jobba sent i går och idag så tog vi sovmorgon varsin dag, idag var det min tur. Vid nio tyckte jag synd om J som verkligen inte är en morgonmänniska så jag gick upp. Hann vara uppe och bära på N i typ tre minuter sen somnade han. Så nu sitter jag vid datorn och dricker kaffe, skönt! Har även ätit frukost även om jag höll på att glömma det, innan jag började med det här så åt jag ju inte frukost. Kan tänka mig att det tar ett par veckor att vänja sig vid att äta så regelbundet. Får se hur det blir när jag börjar jobba 4/8. Men det ska nog gå

Unika smycken

Är med i en tävling på http://unikasmycken.blogg.se/2008/june/tavling.html där man kan vinna ett jättefint smycke!




Dagen

Nu sover äntligen N, han somnade på J när vi kollade på TV. Vi som verkligen tagit tag i läggningen den här veckan och kommit tillbaka till våra gamla rutiner, jaja nya tag i morgon.

Jag har nästan ätit upp mitt godis nu, fy vad mätt jag är.

I morgon kommer L hit och umgås med oss. Ska bli roligt, det är skönt att ha nån mer här. N älskar henne och blir jätteglad när hon kommer. J jobbar ju i morgon så då är det extra skönt med besök,  man måste ju passa på N varje sekund nu. Räcker med att vända ryggen till så har han ställt sig upp mot nåt eller försöker klättra. Roligt är det såklart, men det är påfrestande att ständigt ha hjärtat i halsgropen. Helst skulle jag ha honom i ett vadderat rum med hjälm på huvudet :-)

Sammanfattning av dagen


Vikt
Ska bara väga min fredagar och måndagar

Mat
8.00 Mini Yoghurt
10.00 Några jordgubbar
11.30 Naturdiet pulverdryck
14.30 Bar
17.00 Naturdiet pulverdryck
20.00 En skiva kött med lite lätt tomat- och basilika creme fraiche och sallad.
20.30 Lördagsgodis

Träning
30 min promenad 
15 min CT 
40 Sit ups
50 Rumpknip

Godis

Läggningen gick inte alls så jag gav upp när maten var klar. Nu har vi ätit gott grilla och jag njuter nu av mitt godis. Egentligen är jag rätt mätt, men det är nu eller aldrig :-)

N sitter i babysittern och är inte ett dugg trött, så han får sitta där ett tag till.

Läggning

Nu är J hemma och det är uppstädat här också. N ska badas och läggas och sen blir det lite grillning och godis i soffan.

Hoppas att det går bra att lägga N ikväll, det har varit en svår period nu ett tag, men det har börjat gå bättre och bättre igen.

Väntan på mellanmål

 N´s nya favoritleksak
I väntan på att N ska vakna så både han och jag får mellanmål har ni här en bild på hans nya favoritleksak


Här är hans leksaksförvaring, han är dock just nu helt ointresserad av allt i den.




Utmanad

Tar utmaningen från http://dagenspositivaste.blogspot.com/

Fem saker som finns på din att göra lista idag?
1) Vika tvätt
2) Dammsuga
3) Äta lite lördagsgodis
4) Grilla i kväll
5) Leka med N

Vad gjorde du för 10 år sedan?
Gick i trean på gymnasiet, hade redan då bestämt mig för att börja plugga direkt efter studenten.

Ställen du bott på?
Kuststad i småland och två olika städer i östergötland

Fem saker du skulle göra om du var biljonär.
1. Köpa hus
2. Betala av mitt studielån
3. Köpa en sommarstuga till min föräldrar
4. Spara massor av pengar till N
5. Ge pengar till alla släktingar

Jag utmanar: Alla som vill!

Bilder

Just det, jag har tänkt lägga in bilder här så småningom, men jag kommer vara anonym ett tag till. Helst vill jag lägga ut massor bilder på N, men jag avvaktar lite tror jag. Ska även dokumentera min (förhoppningsvis) viktnedgång.

Lunch

Nu har vi ätit lunch. N åt pasta med grönsaker och lite frukpuré till efterätt. Han är så himla glupsk nu, hänger säkert ihop med att han är så aktiv hela tiden. Själv drack jag pulvershake med chokladsmak, den är rätt god förutom att man liksom får pulversmak i halsen.

Efter lunchen lekte vi på golvet, N satt bland alla sina leksaker och lekte med en miniräknarkartong som han snott ur bokhyllan. Nu har jag äntligen fått honom att somna, han inte tid att sova, det finns ju så mycket annat roligt att göra. Jag ska iaf ta en kopp kaffe och plocka i ordning på lite tvätt. Längtar redan till två, då ska N äta mellanmål och jag får äta en Bar!

Morgonen börjar ...

Morgonen börjar med att N (7 månader) vaknar klockan sex och tycker att det är morgon. Jag är inte lika pigg så jag tar med honom till vår säng och låter honom leka med min mobil så jag får vakna till lite. Efter nästan två timmars mys, lek och halvslummer så är det dags för frukost. Gröt till N och yoghurt till mig. Efter frukost och tandborstning så leker N på golvet i vardagsrummet, leken slutar när han i sina försök att ställa sig mot soffbordet trillar och blir lite ledsen. En kort stund senare är han glad i gåstolen.

Idag ska J (sambo) jobba så jag ska vara hemma och städa lägenheten, behöver verkligen dammsuga, även om N är en rätt bra dammsugare som stoppar allt i sin lilla mun.

Första inlägget

Efter att ha läst massor av bloggar om både det ena och det andra så blev jag sugen på att själv skapa en blogg. Bloggen kommer handla om mig och min vardag. Jag lever med min sambo och vår son i en lägenhet. Jag har idag börjat försöka går ner i vikt efter förlossning och amning. Har inte gått ner ett endast gram av att amma!

Vikt
?? kg

Mat
8.00 Mini Yoghurt
11.30 Naturdiet pulverdryck
13.00 Några körsbär
13.30 Bar
16.00 Naturdiet shake
17.30 1/2 hg naturgodis
21.00 Två skivor kött med lite lätt tomat- och basilika creme fraiche. Naturdietsnack och några jordgubbar

Träning
1 timmes promendad
15 min CT
40 Sit ups
50 Rumpknip

Ska tillägga att jag är värdelös på att hålla fast vid mina försök att gå ner i vikt, men denna gång ska jag lyckas! delmål ett är den 12/7. Då ska jag ha gått ner minst 3 kilo. Det händer nåt speciellt då, men det återkommer jag till.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0